Cursul de Bucatar este un curs de formare profesională – tip calificare, nivel 2, avand 720 ore din care 240 ore de teorie si 480 ore de practica.
Formatorii sunt specialisti activi, cu bogata experienta in domeniu, ce poseda si performante in formarea si evaluarea competentelor profesionale ale adultilor.
Certificatele de calificare sunt date de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei şi sunt valabile atât naţional cât şi internaţional, prin apostilare, în toate ţările ce au aderat Convenţiei de la Haga.
Obiectivul cursului:
La finalul cursului, absolventii vor detine competente pentru:
– Întocmirea documentelor specifice
– Pregătirea antreurilor calde şi reci
– Pregătirea fripturilor
– Pregătirea gustărilor calde şi reci
– Pregătirea mâncărurilor din carne
– Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
– Pregătirea preparatelor lichide
– Prepararea dulciurilor (deserturilor)
– Prepararea fondurilor glace
– Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
– Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
– Realizarea aluaturilor de bază
– Realizarea salatelor
– Realizarea sosurilor
Grupul tinta
Cursul se adresează tuturor celor care doresc dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de bucatar