Curs Ranger

RANGER este ocupatia de curand aparuta in Romania, inscrisa in Codul Ocupatiilor din Romania (COR) cu numarul: 511315. Centrul de Formare Profesionala INFO CENTER GROUP Sibiu, pentru ocupatia de RANGER, organizeaza curs autorizat de specializare, conform autorizatiei seria SB nr. 000727 din 02.05.2011, ce are ca obiectiv fundamentarea unor tehnici moderne de protectie a parcurilor naturale, siturilor, ariilor protejate, rezervatiilor din Romania.

Toate aceste organizatii trebuie sa se asigure ca pot furniza servicii la standarde profesionale si de calitate, corespunzatoare atat pentru activitatile de protectie a mediului, silvoturism, cat si pentru cele de educatie a publicului larg reprezentat de vizitatori.

Cursul de specializare Ranger un curs AUTORIZAT conform autorizatiei seria SB numar 000727 si este finalizat cu certificat de absolvire eliberat de Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice fiind recunoscut national in toate tarile care au aderat Conventiei de la Haga.

Obiectivele cursului vor fi referitoare la:

– mentinerea sanatatii si securitatii in munca
– protejarea mediului
– supravegerea ariei protejate
– realizarea unor lucrari simple de intretinere
– informarea autoritatilor
– informarea publicului
– gestionarea situatiilor de urgenta
– coordonarea activitatilor de PSI.

Grupul tinta

Activitatile desfasurate de rangerul pentru arii protejate au la baza cunoasterea legislatiei specifice, directionata pe evidentierea abaterilor si sanctionarea acestora, anuntarea evenimentelor, relationarea cu autoritatile locale, cunoasterea si supravegerea ariei protejate, realizarea unor lucrari simple de intretinere, gestionarea situatiilor de urgenta si coordonarea activitatiilor de prevenire si stingere a incendiilor.
Ranger poate deveni orice persoana din orice domeniu de activitate care realizeaza cursul de specializare pentru ranger arii protejate.