Curs de Igiena

curs de igienaCentrul de formare profesionala Info Center Group Sibiu, este autorizat prin Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului conform Ord. 1225/5031/2003, sa desfasoare cursul de Igiena-Notiuni fundamentale.

Formatorii sunt medici specialisti in igiena, epidemiologie sau medicina de laborator de la Directia de Sanatate Publica Sibiu si Directia Sanitara Veterinara Sibiu fiind autorizati sa realizeze curs Igiena-Notiuni fundamentale. Acestia sunt: Dr. Blagutiu Lucian, Dr. Brezai Carmen, Dr. Mihaila Rodica, Dr. Pacuraru Dorina si Dr. Popescu Eduard.

Va oferim posibilitatea de a va instrui din trei in trei ani la curs Igiena-Notiuni fundamentale, in urma caruia veti putea obtine certificat de absolvire eliberat de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului.

Modulele cursulului sunt urmatoarele:

Modulul 1: Servicii de productie, depozitare, transport si comercializare a alimentelor; inclusive alimentatie publica si a colectivitatilor.
Modulul 2: Servicii de curatenie in unitati de asistenta medicala, colectivitati de copii si tineri, unitati de cazare, hoteluri, moteluri, cabane etc.
Modulul 3: Productia si distributia apei potabile, inclusiv a apei potabile si imbuteliate.
Modulul 4: Servicii de ingrijire corporala.
Modulul 5: Servicii tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare.

IMPORTANT PENTRU ANGAJATI SI ANGAJATORI

Conform Hotararii Guvernului nr. 857 din 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 621 din 01.09.2011, Intrat în vigoare la: 11.09.2011, la art. 5 se precizeaza: “Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice angajarea şi/sau menţinerea în unităţile care desfăşoară activitate de producţie şi de comercializare a produselor alimentare, de alimentaţie publică şi colectivă, servicii şi producţie de apă potabilă, precum şi servicii de întreţinere corporală a personalului fără certificatul de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, conform reglementărilor legale în vigoare.”

Certificatele de absolvire au o valabilitate de 3 ani.

La expirarea termenului de valabilitate, Info Center Group va anunta in timp util beneficiarii pentru reinnoirea certificatelor.

Grupul tinta

Cursul de igiena este obligatoriu indiferent daca este vorba de vanzatorul de la magazinul alimentar, bucatar, ospatar sau de coafeza ori manichiurista, toti angajatii sunt obligati sa fie absolventii un curs de igiena.
Angajatii care presteaza activitati de productie si de comercializare a produselor alimentare, de alimentatie publica si colectiva, serviciile si productia de apa potabila, precum si serviciile de intretinere corporala sunt obligati sa urmeze un curs de Igiena.