Ce avantaje au instructorii sportivi și instructorii aerobic – fitness în urma absolvirii unui curs autorizat

Dacă ești pasionat de sport, te procupă un stil de viață sănătos și îți place să lucrezi cu oameni la un nivel personal, ai putea transforma această pasiune într-o profesie foarte căutată la momentul actual. De exemplu, dacă te decizi să devii instructor sportiv, vei putea lucra cu sportivi de performanță în diferite domenii recunscute de Ministerul Tineretului și Sportului. Evident, pentru a putea profesa ca instructor sportiv, ai nevoie de pregătire în domeniu.

De asemenea, dacă nu vrei să lucrezi numai cu sportivi de performanță, ci preferi un cadru mai lejer, în care să interacționezi cu oameni de toate vârstele, care au diferite ocupații, ți se potrivește mai bine profesia de instructor aerobic – fitness. Și în acest caz, experiența este importantă, însă orice sală de fitness sau club sportiv va oferi prioritate persoanelor care au o pregătire temeinică în acest domeniu.

Un curs autorizat te poate ajuta să dobândești cunoștintele teoretice și practice de care ai nevoie pentru a profesa, de la noțiuni de igienă, prevederi legale privitoare la sănătatea și securitatea în muncă, la pregătirea activităților de instruire și evaluarea perfomanțelor sportivilor sau cursanților de care te ocupi. În plus, un astfel de curs îți oferă credibilitate în fața potențialilor angajatori.

Aceste profesii, pe lângă faptul că sunt tot mai căutate, deoarece tendința generală este ca oamenii să fie tot mai preocupați de sănătatea fizică și psihică, oferă și alte avantaje deloc de neglijat!

Ești la curent cu cele mai noi tehnici și antrenamente sportive

Atunci când vei lucra cu sportivi de performanță, există posibilitatea fie să lucrezi pentru un club sportiv, fie vei fi angajatul unor asociații sportive sau a altor instituții din mediul privat sau public. Astfel, va trebui să fii la curent cu cele mai noi tendințe în ceea ce privește pregătirea fizică pentru diferite domenii din sport: fotbal, tenis, baschet, gimnastică etc.

Chiar dacă nu vei lucra cu sportivi de performanță, ci vei alege să lucrezi ca instructor de aerobic – fitness, va trebui să dai dovadă de flexibilitate și să îți adaptezi programul în funcție de nivelul de pregătire al persoanelor cu care lucrezi, să ții cont de anumite afecțiuni sau boli de care aceștia suferă, pentru a adapta exercițiile de la sală în mod corespunzător.

Ai multe oportunități în carieră

Foarte mulți instructori sportivi își fac ”ucenicia” pe lângă antrenori. Cu timpul, după ce vei căpăta suficientă experiență, vei putea să ajungi chiar tu antrenor, să pregătești un lot de sportivi sau o echipă, la nivel local , județean sau chiar național, de ce nu?

Ca instructor de aerobic – fitness vei putea avea un program foarte flexibil, care te va ajuta să dedici timp și altor lucruri importante pentru tine. Dacă vrei să urmezi și alte cursuri, pentru a te perfecționa, dacă vrei să dedici mai mult timp familiei, sau dacă pur și simplu vrei să ai și un job part time, ca instructor de aerobic – fitness îți va fi foarte ușor să îți programezi orele de antrenamente așa cum îți este ție mai ușor. Foarte multe persoane merg la antrenament după orele de muncă la birou, așa că poți avea diminețile și mare parte din după-amiezi libere.

Îți îmbunătățești disciplina și ești mai ordonat

Atunci când lucrezi fie ca instructor sportiv, fie ca instructor de aerobic și fitness, vei învăța că sportul, praticat la orice nivel, presupune multă disciplină. Acest lucru te va ajuta să fii mai organizat și în viața de zi cu zi. Fiecare minut este important în timpul antrenamentelor, iar după acest principiu te vei ghida și în viața de zi cu zi, învățând să îți organizezi mai bine timpul.

Poți să îți exersezi creativitatea

Spre deosebire de joburile de la birou, un curs de instructor sportiv sau un curs de instructor aerobic – fitness îți permite să ieși din tipare cu munca ta. Chiar dacă vei avea o anumită rutină zilnică, vei putea oricând să faci mici schimbări care să alunge plictiseala. Poți să faci antremamente la sală, pe teren sau în parc, astfel încât vei petrece suficient timp și în aer liber.

Îți poți crea propriile programe de antrenament, aplicând cunoștințele obținute la curs și poți experimenta diferite tehnici, pentru a vedea care oferă cele mai bune rezultate.

Nu există limită de vârstă

Evident, trebuie să ai cel puțin 18 ani și să fii absolvent de studii medii, însă nu există o limită de vârstă ca și în cazul altor meserii. Poți să devii instructor sportiv sau instructor aerobic – fitness la 18 ani sau la 40 de ani, dacă aceasta este dorința ta. Cât timp ai o condiție fizică bună, pentru a putea ține pasul cu cei pe care îi pregătești, nimic nu îți stă în cale.

Prin urmare, dacă te-ai gândit să practici aceste profesii sau dacă vrei să îți schimbi profesia actuală, poți opta pentru un curs de instructor sportiv sau pentru un curs instructor aerobic și fitness la Info Center Group, în urma cărora vei obține un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii. În plus, poți achita cursurile și într-un sistem de rate lunare foarte avantajos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *