7 MOTIVE PENTRU A TE AUTORIZA CA ȘI INSTRUCTOR SPORTIV

Anul 2020 este unul benefic schimbărilor. De aceea, îți propun așa, ca de început de an, să te gândești să investești în tine. Ești obișnuit să fii mereu în primele rânduri din cadrul competițiilor sportive? Dacă ești o fire sportivă, te invit să descoperi care sunt cele mai importante motive pentru a deveni Instructor Sportiv cu acte în regulă.

Ce înseamnă de fapt a fi instructor sportiv? 

A fi instructor înseamnă ca deţii competenţe profesionale de instruire. Asta denotă că tu ești capabil să-i înveți pe alții, cum să-și coordoneze mișcările și acțiunile sportului pe care-l practică, indiferent de tipul si categoria ariei sportive recunoscute de Ministerul Tineretului și Sportului din România. Pe cei care sunt sportivi începători îi vei învăța lucrurile de bază, mișcări și tehnici de joc. Sportivii experimentați pot fi deopotrivă ajutați să-și perfecționeze talentul, să-și îmbunătăţească performanţa.

1.Te poţi angaja la Stat sau poţi să devii antreprenor sportiv

Dacă ești instructor sportiv autorizat, îți poți derula activitatea atât ca angajat în interiorul unor baze sportive, centre, cluburi, asociaţii, P.F.A.-uri, I.I.-uri cât și în exteriorul lor, în colaborare, unde poți desfășura antrenamente sportive și pe diverse terenuri de sport sau săli de antrenament dotate corespunzător sportului practicat.

2.Unde îți poți desfășura activitatea?

Indoor și outdoor! Da! Sportivilor le place diversitatea, să exerseze atât înăuntru cât și afară, funcţie de starea vremii / condițiile meteo şi de tipul sportului.

3.Sporturi de performanță recunoscute

Ministerul Tineretului și Sportului recunoaște activitățile instructorului sportiv, în diverse ramuri sportive de performanță. Printre cele mai căutate se numără artele marțiale, atletismul, culturismul și fitnessul, dans sportiv, ecvestră, fotbal, gimnastică, gimnastică ritmică, golf, handbal, karate, scrimă, șah, tenis, tenis de masa, tir sportiv, tir cu arcul, volei, și multe altele. Chiar aici, pe website-ul nostru, Info Center Group, găsești lista completă cu sporturile pentru care poți să te autorizezi.

4.Această meserie îți dă voie să-i instruiești și educi pe alții în mod legal

În copilărie obișnuiai să faci jocuri de rol prin care controlai de fapt jocul și participanții săi? Asta înseamnă că stai bine cu abilitățile de instruire.

Instructorul sportiv este cel care identifică, analizează, instruiește și își sfătuiește sportivii să se dezvolte și să perfecționeze mai departe.

Nu uita, ca instructor sportiv vei fi nevoit să fii mereu în formă și să empatizezi cu sportivii tăi. Arată-le ce au de făcut, practic. Explică-le clar, pas cu pas, menținând un ton cald și prietenos, dar în același timp, ferm.

Instructorul sportiv este dator să studieze continuu și să întocmească diverse programe şi planuri de lecţie sau instruire pentru a-și ajuta sportivii pe care-i are sub tutelă.

5.Instrucție sportivă individuală sau colectivă 

Uneori, vei fi nevoit să lucrezi cu sportivii individual. Alteori, poți coordona chiar echipe sportive. Tu te vei ocupa de luarea deciziilor, monitorizarea evenimentelor și soluționarea eventualelor situații mai delicate.

6.Tu vorbești, ei ascultă

Dacă ești expresiv și prețuiești acuratețea informațiilor, oamenii vor veni la tine ca să afle lucruri noi. Fiecare sport deschide o lume întreagă și are un spectru larg de activități. De la antrenamente de bază, până la competiții. Tu, ca instructor sportiv vei însemna totul pentru un sportiv. El își va pune toată încrederea în tine și te va asculta.

7.Exerciții de autocontrol

Orice job vine cu responsabilități și trebuie să îți asumi niște riscuri. Ce se întâmplă atunci când ai o problemă personală care te macină? Răbufnești și îți verși nervii pe ceilalți din jur, sau reușești să te stăpânești? Arată-le tuturor că se pot baza pe tine, că ești o persoană serioasă, care nu se lasă condus de propriile emoții. Echilibrul este cheia unui instructorul sportiv de succes.

Talentul și dezvoltarea personală continuă îți pot asigura un succes real, în lumea sportului. E greu să te decizi dacă acesta este într-adevăr drumul tău. Ca și instructor sportiv, trebuie să ai abilități pentru a putea crește performanța celor care vin la tine să-i pregătești. Dacă vrei să afli mai multe informații despre acest curs, o poți face accesând link-ul acesta. De asemenea, e ușor să aplici la specializarea ”Instructor Sportiv”. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de înscriere, să-ţi trimiţi actele necesare înscrierii și gata. Pregătește-te să te autorizezi în cel mai scurt timp!

Autor A. Pogaceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *